Vi vill driva idealets utveckling i en riktning där alla får plats.

Kroppsidealen arbetar för att skapa motvikt till skönhetsidealen och visa hur kroppen ser ut och fungerar i sitt normala tillstånd. Det är inget fel med att vilja se bra ut eller att göra sig fin. Men ramen för vad som är vackert måste bli större. Alla måste få passa in.

Vi söker alla som är mellan 13-26 år, som vill bidra till att visa hur kroppen ser ut och fungerar i sitt normala tillstånd, som att en mage veckar sig när man sitter eller att bröst inte står rakt upp om man ligger ner.

”Kroppsidealen” arbetar för att skapa motvikt till skeva skönhetsideal och visa hur kroppen ser ut och fungerar i sitt normala tillstånd. Vi tycker att det enda skönhetsidealet är att du är perfekt i dig själv. Ingenting behöver ändras.

 

Varför gör vi det här?
De ideal som vi möts av dagligen i olika medier förvränger vår uppfattning om hur kroppen ska, kan eller bör se ut. Idealen får oss att se på våra egna kroppar på ett kritiskt sätt, som om det är något fel på hur vi ser ut. Det är det inte.

Visst har idealen börjat förändras, men det går för långsamt och det finns för lite variation i utseenden. Här och nu vill vi bidra till att bredda utbudet av bilder på kroppar, så som kroppar ser ut mest. Vi vill visa hur olika vi kan se ut. Långa, korta, smala, tjocka, breda, platta, kurviga. Vårt mål är att skapa en plats för alla kroppar från alla sorters bakgrund. Vi föddes olika. Och vi är skapade att vara helt perfekta som vi är.

KONTAKT

Ansvarig
Anki Edenström
anki.edenstrom@kroppsidealen.se
Mobil 0739-320087

PRAKTIKANT VT 2021

Vill du vara med och påverka skönhetsidealen och samtidigt utvecklas som kommunikatör? Vi söker en praktikant som vill arbeta och utveckla Kroppsidealen.se

Arbetsuppgifter:

  • Kommunicera i våra sociala medier, annonsering, nyhetsbrev och epost.
  • Vara delaktig i utveckling av projektets olika delar som fotografering och webbplats
  • 
Utöka våra nätverk av medlemmar, samarbetspartner, sponsorer.

Hör av dig till Anki Edenström, senast 1 februari 2021 och berätta lite om dig själv.

Anki Edenström
anki.edenstrom@formgarda.se
Mobil 0739-320087

Du är perfekt i dig själv. Ingenting behöver ändras.